Van onze correspondent in Frankrijk

In deze herfstige tijden denk ik graag terug aan vorig jaar zomer. Toen vatte ik het plan op om me als Franssprekende razende reisreporter te verhuren. Omdat ik wilde schrijven, op vakantie wilde en het liefst allebei tegelijk. Ik schreef alle bladen, sites en bedrijven met een Franse link aan die ik maar kon bedenken met het aanbod voor ze op pad te gaan naar la douce France, in mijn Volkswagen Polo met groen tentje in de achterbak.

Want een reportage, interview of reisverslag vers vanuit het Franse land zelf is toch net even sfeervoller dan een tekst van afstand geschreven. Het was kort dag, maar het resultaat mocht er zijn: naast vele enthousiaste reacties een volledig verzorgde kookweek bij Kookstudio Frankrijk in de prachtige Limousin. In ruil voor twee artikelen in bladen met een groot bereik. Dus schreef ik onder andere een artikel over koken als teambuilding voor het blad Business Break. En gewoon voor de lol nog een verslag van mijn eigen ervaringen in die fantastische culinaire week.